replicas de relojes
replicas de relojes splash
Publicado por admin o 7 Xuño 2011

Presidente: D. Manuel Abelleira Argibay  presidente.pontevedra@coag.es
Tesoreira: Dña. María Pierres López tesorera.pontevedra@coag.es
Secretario: D. Anselmo Villanueva Peón secretario.pontevedra@coag.es
Podedes contactar directamente coa Xunta Directiva a través da seguinte dirección de correo:
xd.pontevedra@coag.es

 

Teo terá un cemiterio ‘camuflado’ no seu entorno

Escrito por mpierres o 27 Novembro 2009

Los bloques de nichos se revisten de piedra para mantener la línea estética del medio en el que se ubican

Los bloques de nichos se revisten de piedra para mantener la línea estética del medio en el que se ubican

El Correo Gallego - 23.11.09

Din que as cousas de Palacio, van amodo. Resulta aplicable o dito para a obras do cemiterio municipal de Teo, cuxa empresa construtora acaba de solicitar ao Concello unha prórroga para a súa conclusión.

Inicialmente a conclusión do proxecto estaba prevista para final de ano, como corresponde ás cláusulas do Fondo Estatal de Investimento Local de 2009, que obrigaba a executar a obras con cargo a esta axuda no exercicio corrente. Sen embargo, a envergadura desta actuación obrigou a sinatura concesionaria deste traballo a solicitar unha dilación no seu período de execución. Como esta posibilidade tamén estaba contemplada xa nas bases do FEIL, o Concello dará unha prórroga de seis meses á empresa para ter terminado o camposanto que se situará nos inmediacións de Montouto.

Unha vez concluídas a obras o cemiterio marcará un fito non só por tratarse do único de carácter municipal do Concello, o que garante seu laicidad, senón tamén como obra arquitectónica exemplo de integración no contorno rural.

Así, o proxecto encargado aos arquitectos Manuel Carbajo e Celso Barrios, pretende a integración total co medio, camuflándose entre a natureza. Para iso, os 700 nichos dos que disporá o novo cemiterio distribúense en dúas fases de construción integrada na pendente do terreo, evocando incluso a estrutura dun anfiteatro, e construídos en pedra.

Ademais destas dúas edificacións destinadas a solo mortuorio, a obra se completa cunha terceira na que se habilitarán unha capela e varias salas de uso público. Neste mesmo edificio acondicionarase un espazo para a preparación dos cadáveres e un almacén.

A maiores, o novo cemiterio levará aparellada a mellora dos accesos ao mesmo, que agora son precarios.

Tags: ,

Artigos semellantes
Publicado en Novas, Revista de prensa

Deixar unha resposta

That lineage can be seen in the Rolex Oyster fake watches Perpetual's straightforward and practical design. Legibility is cheap ralph lauren shirts strong and the dial design offers nothing more than is necessary to display the time.