replicas de relojes
replicas de relojes splash
Publicado por admin o 7 Xuño 2011

Presidente: D. Manuel Abelleira Argibay  presidente.pontevedra@coag.es
Tesoreira: Dña. María Pierres López tesorera.pontevedra@coag.es
Secretario: D. Anselmo Villanueva Peón secretario.pontevedra@coag.es
Podedes contactar directamente coa Xunta Directiva a través da seguinte dirección de correo:
xd.pontevedra@coag.es

 

Centro Municipal Distrito Sur. Álvaro Siza en Rosario, Argentina

Escrito por mpierres o 13 Setembro 2009

O Centro Municipal Ziperovich Rosa Distrito Sur foi creado como parte dunha operación de alto impacto urbano nunha cidade de grande extensión como é Rosario; un proceso de descentralización e modernización municipal, que ten por obxetivo fomentar a participación cidadá e acercar o goberno aos intereses e necesidades dos veciños, construindo núcleos de  desenvolvemento, de transformación e confort para as persoas. Este é un dos seis sitios creados polo municipio de Rosario para concretar o proceso antes mencionado.

Para o proxecto, o concello convocou ao recoñecido arquitecto Álvaro Siza. Este é o primeiro traballo de Portugués na América do Sur. Nela se  pode facilmente recoñecer o seu estilo, con deseño sobrio e de pureza estética e síntese formal.

O edificio toma o seu nome en homenaxe a ilustre cidadana Rosa Ziperovich que loitou pola educación pública e dereitos humanos.

A situación de cada Centro foi concebida como xeradora de novos centros urbanos con boa accesibilidade e con características que lles permitan converterse en referencia para as áreas nas que actúan. O Distrito Sur Center está situado nunha área  sempre postergada da cidade, sobre un terreo de 8200 metros cadrados. Os terreos adxacentes están ocupados por casas baixas, cunha altura predominante de seis metros , con liñas de árbores nas beirarrúas, que conforman unha paisaxe urbana continua.

O edificio está inserido na paisaxe urbana,sen alterala,  como se fose sempre parte del. A partir do  recoñecemento do ambiente, Siza respeta a súa horizontalidade e continuidade e desenvolve o programa nun andar, cunha xeometría que se identifica coa cuadrícula  da cidade. Polo tanto, evita facer un edificio monumental, pero sen renunciar ao papel dun edificio público.

A obra  ubícase  no terreo asumindo os seus bordes e ábrese  nun punto, invitando a unirse á praza cívica descuberta que forma. O esquema funcional é moi sinxelo para facilitar o recoñecemento dos espazos para aqueles que traballan ou visitan o edificio.

O Centro ten unha imaxe serena, caracterízado polas súas  longas liñas rectas, paredes brancas cunha base de pedra gris e grandes xanelas.

Fiel á forma característica, Siza estivo particularmente interesado na iluminación natural e a prolongación  dos espazo. Ademais, na súa obsesión polos detalles diseñou cada parte do proxecto, incluíndo o mobiliario.

O edificio foi desenvolvido ao redor dunha praza cívica, cun esquema claro e sinxelo, funcional, dividido en dúas áreas: unha administrativa e outra socio-cultural. A conexión entre os espazos e actividades é facilitado a través do desenvolvemento de todo o programa nun único andar

A porta de acceso principal leva á praza central, onde os veciños realizan actividades culturais  ao aire libre.

O sector cultural cuberto conta  cun auditorio para 200 persoas, totalmente equipado, con salas de usos múltiples e unha área de talleres.

Tags: ,

Artigos semellantes

Deixar unha resposta

That lineage can be seen in the Rolex Oyster fake watches Perpetual's straightforward and practical design. Legibility is cheap ralph lauren shirts strong and the dial design offers nothing more than is necessary to display the time.