replicas de relojes
replicas de relojes splash
Publicado por admin o 7 Xuño 2011

Presidente: D. Manuel Abelleira Argibay  presidente.pontevedra@coag.es
Tesoreira: Dña. María Pierres López tesorera.pontevedra@coag.es
Secretario: D. Anselmo Villanueva Peón secretario.pontevedra@coag.es
Podedes contactar directamente coa Xunta Directiva a través da seguinte dirección de correo:
xd.pontevedra@coag.es

 

Archivado o Agosto, 2009

Vivir camuflado na paisaxe: Mimetic House, Dominic Stevens. Irlanda

Escrito por mpierres o 27 Agosto 2009

exterior4O arquitecto irlandés Dominic Stevens non é un arquitecto ao uso. Só constrúe un ou dous proxectos ao ano no seu despacho sen colaboradores, ubicado nun antigo camión refrixerado. Divide o seu tempo entre o desenrolo deses escasos traballos arquitectónicos e o coidado da súa granxa no pobo irlandés de Cloone, con 327 habitantes.

A denominada “casa mimética”, Mimetic House, é un dos traballos máis recoñecidos deste arquitecto, ata o  punto de que se convertiu en pouco tempo nun dos iconos da nova arquitectura europea.

A casa forma parte do entorno, reflexándoo e  cambiando con él según as estacions. A  vivenda está ubicada na localidade de Dromahair, no condado irlandés de Leitrim. Gañou o premio da Architectural Association of Ireland pola súa exquisita proposta de vida no campo, respetuosa co  medio ambiente ata o punto de confundirse con él. Non en vano, domiña un pequeo val, exuberante de vexetación, pero hai que fixarse bastante para dar con ela.

Sen embargo, a construcción non só é exemplar por iso. Dominic Stevens buscou unha casa de baixo custe que fose accesible a cualquer fortuna media, a cualquer habitante desa zona rural de Irlanda. E así, barata e ecolóxica, creou una xoia, prototipo dun novo estilo de vida integrado coa natureza, sencillo e refinado. É unha vivenda máis ben pequena, sen espacios superfluos baixo teito. Os materiais son todos reciclados: así, por exemplo, os muros de contención están realizados de neumáticos de coches recuperados.

As súas líñas xeométricas e limpas están conformadas por vanos de vidro que se alternan con paneles reflectantes tipo espello. O teito é unha superficie plana onde crece o céspede e plantas da zona. Con este lixeiro equipo para facerse invisible, durante o día apenas é un gran arbusto máis. De noite só é visible cando as luces do interior descubren a súa presencia. A entrada está a un lado, oculta. As habitacions e baños están excavadas na terra. Así, ao traspasar o umbral nos introducimos nun espacio inmaculado, cheo de luz e  natureza, onde unha escaleira en espiral nos leva ata o salón. O teito está inclinado, ao  igual que os muros. Xunto ao espacio xeométrico de vidros hai un de madeira, tamén con impresionantes fiestras introducidas en plena loma.

 

Adeus ao arquitecto Charles Gwathmey

Escrito por mpierres o 26 Agosto 2009

El Mundo - 5 Agosto 2009

O arquitecto estadounidense Charles Gwathmey, que tivo entre os seus clientes a famosos do mundo do espectáculo como Steven Spielberg, e Jerry Seinfeld, faleceu en Nueva York aos 71 anos de idade.

Gwathmey, de influencia modernista, e que participou na renovación que levou a cabo o Museo Guggenheim a comezos da década de 1990, entre outros moitos proxectos, faleceu o luns a causa dun cáncer de esófago, segun explicou seu fillastro, Eric Steel.

En 1968 creou en Nueva York o estudio Gwathmey Siegel & Associates, xunto con Robert Siegel, que realizou numerosos deseños para vivendas residenciais e tamén para museos e centros académicos, incluido o Centro Internacional de Fotografía en Manhattan, e a Universidade de Yale ou a de Princeton, en Nova Jersey.

O xornal neoyorquino recorda que Gwathmey xa causou sensación cando, sendo ainda un vinteañero, diseñou unha casa para seus pais, Robert e Rosalie, ambos artistas, en Long Island (Nueva York), que atraía a atención de numerosos visitantes pola combinación de cubos, triángulos e  cilindros,e foi considerado como un dos edificios mais influintes da era moderna.

Vivienda de Bel Air (California) diseñada por Gwathmey. | elmundo.esVivienda de Bel Air (California) diseñada por Gwathmey. | elmundo.es

“O deseño é un proceso de descubrimento” consideraba Gwathmey, según se recolle na paxina “web” do estudio que él fundou, e  donde se recorda a sua ampla traxectoria profesional e docente, así como alguns dos numerosos galardons que recibeu polos seus traballos.

Nacera  o 19 de xuño de 1938 na localidade de Charlotte (Carolina del Norte), e  se graduou en 1962 en arquitectura pola universidade de Yale.

Novas adquisicións para a biblioteca

Escrito por mpierres o 26 Agosto 2009

15Incorporouse como novidades aos fondos bibliográficos da biblioteca da nosa Delegación unha serie de  publicacións técnicas editadas polo COAM.

Trátase dunhas Guías de Asistencia Técnica destiñadas a servir de axuda aos arquitectos, especialmente ós novos,  que por primeira vez se enfrentan a  temas tan dispares como a redacción de informes, peritacións ,estudios de seguridade e saúde, ou direccións de obra.

Podedes consultar os títulos na seguinte relación de imaxes.

Enlaces a ofertas de emprego na rede

Escrito por mpierres o 26 Agosto 2009

A Coruña ( publicada o 25 de Agosto ) : http://www.infojobs.net/ver_oferta.cfm?of_codigo=342616282848910300891261370196&push=1&cat=90&pr=28&ns_campaign=mc.push.VO&ns_mchannel=mail.c.auto&ns_source=push&ns_linkname=VO&ns_fee=0&clickin=1

A sede da televisión china, de icono da modernidade a edificio pornográfico

Escrito por mpierres o 25 Agosto 2009

1Está claro que as calores veraniegas contribuen a que a moitos se lles dispare a imaxinación. En ocasions, ata rozar o delirio. Ben podería ser o caso de Xiao Mo, un reputado profesor de arquitectura chino retirado para quen a sede central da Televisión Nacional China CCTV simboliza unha muller de xeonllos e aberta de pernas. A torre anexa de 30 plantas -a TVCC, que forma parte do complexo televisivo-, faría as veces de órgano reproductor masculino. Deste modo e  dende según qué ángulos, aquelo parece un acto sexual en toda regra en pleno centro de Pekín. De feito, anque ambas torres están separadas por unha distancia considerable, vistas en determinada perspectiva, parece que o rañaceos encaixe perfectamente no ‘misterioso’ espacio baleiro que hai entre as supostas ‘pernas’ da estrambótica construción.

Mo, seguindo a tendencia cibernética de moitos dos seus compatriotas, vertiu o ensaio coas súas elucubracions sobre estes dous supostos edificios-xenitais en Internet e agora todo o país está indignadísimo coa idea de que o prestixioso arquitecto holandés Rem Koolhaas (quen firma o proxecto) -gañador do premio Pritzker 2000 e Mies Van de Rohe 2005- se rise na sua propia cara cunha gracieta pornográfica de tal calibre. Quedándose ademáis cos 5 billons de yuanes (uns 700 millones de euros) que custou a polémica torre.

Para sustentar a súa teoría, Mo alude a Content, (Taschen, 2004 ) o libro restrospectivo que o propio arquitecto publicou fai cinco anos e en cuias páxinas interiores aparece unha sección titulada ‘Arquitectura como nunca a viras antes’. A famosa torre tamén aparece na irreverente portada da publicación (xunto ao titular Perverted Arquitecture), que fai as veces de ‘background’ dun George Bush caricaturizado cun sombreiro de patatas fritas do ‘McDonalls’ e un crucifixo, ademáis do líder norcoreano Kim Jong-il e Rambo facendo das súas.poster

Koolhaas se defende

Koolhaas, que tiene en su haber alguna de las construcciones más impresionantes del mundo y su propia firma, Office for Metropolitan Architecture (OMA) se han apresurado a responder a las autoridades chinas -mediante un comunicado escrito en chino-. «Las imágenes fueron rechazadas por OMA. Se incluyeron en las páginas interiores del libro pero ni fueron diseñadas ni aprobadas por Koolhaas ni su firma. El edificio de la CCTV «no tiene ningún significado oculto», aseguran sus colaboradores. «El diseño de CCTV no tienen ninguna intención de ofender», asegura Bas Lagendijk, jefe de prensa de OMA, que matiza que «sólo dos páginas del libro -Content- hacen referencia al diseño de los edificios y que -el libro- nada tiene que ver con CCTV”.

En opinión de Ai Weiwei, renombrado diseñador chino, todo este revuelo no es más que «un chiste ridículo inventado por gente que no entiende la arquitectura». Weiwei se muestra convencido de que «la imitación de los genitales no ha sido su inspiración», aunque matiza que los genitales siempre han sido una fuente de inspiración para los arquitectos, por lo que «no habría nada de malo si Koolhaas se hubiera inspirado en ellos».

El orgullo chino

Para Fang Zhenming, aclamado crítico de arquitectura “Koolhaas piensa que la arquitectura debería ser sexy pero su filosofía no es tan simple y vulgar como alguna gente le acusa de ser. Algunas de sus filosofías de diseño son demasiado ‘avant garde’ para muchos arquitectos chinos”.

Y ahí es donde colisiona el orgullo patrio con los arquitectos internacionales de renombre. Batalla silenciosa que los arquitectos chinos ya empiezan a cansarse de luchar en vano. Porque no entienden que los símbolos nacionales -en cuanto a arquitectura se refiera- tengan que marcarlos otros. Sin ir más lejos, los suizos Herzog&de Meuron se ‘llevaron’ el Estadio Nacional (el Nido de Pájaro), mientras Sir Norman Foster se adjudicó el magnífico Aeropuerto Internacional de Pekín.

Quizá sabiendo la que de cualquier modo se le vendría encima, Koolhaas ya dejo dicho que “la ambición explícita del edificio (CCTV) era intentar precipitar el final de los rascacielos como una tipología, explotar su naturaleza de incesante vacío y rechazar la fútil competición por la altura. En vez de las dos torres separadas del WTC (World Trade Center), ahora hay un solo e integrado loop, donde las dos torres se fusionan”, (Rem Koolhaas, ‘Content’, Cologne (Taschen) 2004, p. 44). No obstante, el rumor de los genitales ronda la web desde el 2005.

Entre sus numerosos defensores, muchos son los que opinan que la intervención de Koolhaas en la CCTV china supone una forma de arquitectura formalista-funcionalista, no fálica si no vaginal, que contribuye a la modernización de la cultura comunista y a la definición de la arquitectura.

Rem Koolhaas participa actualmente en el concurso para diseñar el Distrito Cultural de West Kowloon, en Hong Kong.

Enlaces a empregos na rede

Escrito por mpierres o 22 Agosto 2009

A Coruña ( oferta publicada o 21 de Agosto) : http://www.arquitecto.com/oferta-empleo/tecnico-ofertas-licitaciones-236914o

Lalín proxecta vivendas públicas nas antigas casas de maestros do Golmar

Escrito por mpierres o 21 Agosto 2009

lalinFaro de Vigo - Deza/Tabeirós/Montes 21-08-2009

O Concello de Lalín vai a solicitar a Consellería de Educación a desafección das antigas casas de maestros do colexio Xesús Golmar de Lalín para a súa conversión en Vivendas de Promoción Pública (VPP). De consumarse a iniciativa, sería a terceira que se levaría a cabo no  municipio tralas de O Regueiriño e a que se atopa en marcha nas casas dos profesores do antigo colexio Manuel Rivero.
O alcalde lalinense, Xosé Crespo, indicou que esta posibilidade xa se barallou durante a recente visita do xefe territorial de Educación, César Augusto Pérez, e explicou que o proceso pasaría porque Educación revertira a titularidade do recinto en favor do concello. En principio non se espera que haxa problemas, xa que a consellería amosouse  proclive e as vivendas se atopan deshabitadas. De feito, na actualidade só existen nese inmoble tres despachos pertencentes ao Centro de Formación Continua de Profesores (Cefocop), ao que o concello buscaría un emprazamento alternativo no casco.
Se o concello recibira a titularidade dese predio, iniciaría unha negociación coa Consellería de Infraestruturas, con competencia en materia de vivenda, para traspasarlle a propiedade a cambio de que acometa a construcción dun novo edificio, con tres ou catro alturas, destiñado a pisos de carácter público.
Ademáis, Crespo pedirá ao departamento que dirixe Agustín Hernández que, cando se remate a obra, se ceda ao concello a titularidade dos baixos do inmoble para ser aproveitados para departamentos como a biblioteca municipal, o  Museo da Marioneta ou incluso para reubicar ao propio Cefocop xunto a outros usos. Cabe sinalar que a opción da biblioteca é unha das que cobra bastante corpo, por canto que a actual se atopa encaxonada e sen posibilidades de ampliación e por agora non aparece nengunha alternativa. Ata a data, se cjegaron a barallar as dependencias do “Castro tecnolóxico” ou os espacios públicos que quedarían no solar do vello Manuel Rivero, pero nenguna delas se  tratou dun modo firme.
A aposta do concello lalinense por outro proxecto de vivendas públicas coincide cun dos peores momentos dos sectores da construcción e as inmobiliarias no municipio, que teñen moitos problemas para vender pisos e que levan meses sen pedir prácticamente licencias para obras novas. “Algo é algo”, exclamou onte Crespo ao  anunciar a petición dunha modificación dunha licencia para vivendas unifamiliares na área de reparto (AR) 23. Ainda así, o concello confía en que se superará este mal momento e quere ter bolsas de solo e proxectos para entón.

Fondo de videos na biblioteca: Louis I. Khan

Escrito por mpierres o 21 Agosto 2009

kahn-video_00012Recordamos que a biblioteca conta cunha serie de documentais nos seus fondos, e que están a disposición dos colexiados que así os soliciten.

O que vos presentamos hoxe é o documental que trata da obra de Louis I. Khan, editado pola Fundación Caja de Arquitectos.

Louis I. Kahn é considerado por moitos dos historiadores da arquitectura como o arquitecto máis importante da segunda metade do século XX. Un inmigrante xudeo que superou a pobreza e os efectos dunha accidentada niñez, cuia herdanza artística constituiu unha búsqueda inflexible pola verdade e a claridade. Sen embargo, a súa vida persoal estivo repleta de segredos e de caos.

No documental Mi Arquitecto o director Nathaniel Kahn desglosa a figura do seu pai, o famoso arqutiecto que a pesar de obter un grande éxito e recoñocemento profesional, morreu só e arruinado en 1974. Seu fillo Nathaniel, que contaba só con 11 anos de idade cando seu pai morreu, intenta capturar a relación entrambos, entre pai e fillo, a través dos fermosos edificios que Louis I. Khan construiu por todo o mundo.

Bevk Perović Arhitekti: Casa R, Bohinj, Eslovenia

Escrito por mpierres o 20 Agosto 2009

fachada-traseraEsta casa de campo, do estudio de arquitectura de Bevk Perovic Arhitekti, en Bohinj, Eslovenia,  combina un estilo contemporáneo con formas tradicionais inspiradas nas típicas casas alpinas.

A  casa conta cun revestimento realizado en tablas de madeira que ao deslizarse descubren grandes e pequenas aberturas que aproveitan ao máximo a luz natural. O interior da casa ten un diseño minimalista no que predomina a cor branca e os pisos de madeira. A escalera central que conecta os pisos ten a función adicional de dividir os ambientes. Vale destacar o acertado protagonismo dos aleros, usualmente excluidos norepertorio minimalista, pero tan útiles e  económicos como solución constructiva.

Sanxenxo modifica o PXOM para situar a sede de piragüismo en Baltar

Escrito por mpierres o 20 Agosto 2009

 

La Voz de Galicia - 20-08-2009

Paso a paso, o Concello de Sanxenxo vai librando trámites para instalar a nova sede do Club de Piragüismo de Portonovo nas dunas de Baltar. Tras ser eximido dun informe de avaliación ambiental estratéxica por parte da Consellería de Medio Ambiente, hoxe está previsto que a xerencia de Urbanismo aprobe unha modificación puntual do Plan Xeral de Ordenación Municipal que regula o uso de espazos libres e dominio público.

«Por fin vai tomando solidez a proposta definitiva de localización dá nova sede do Club de Piragüismo de Portonovo, un emprazamento idóneo dende ou que vos piragüistas teñen acceso directo á praia e que non leva ou impacto visual que se terían outras zonas próximas», subliñou onte a alcaldesa, Catalina González.

El proxecto xa conta con outros informes técnicos e xurídicos favorables, «xa que non altérase ou aproveitamento asignado polo planteamento para vos espazos libres, nin menoscaba ou seu uso público».

A rexedora destacou que a sede será o tema principal na reunión que manterá a próxima semana co secretario xeral para ou Deporte, José Ramón Lete.

A nova sede será de dúas plantas. Un soto de 277 metros cadrados e unha planta baixa de 476.

That lineage can be seen in the Rolex Oyster fake watches Perpetual's straightforward and practical design. Legibility is cheap ralph lauren shirts strong and the dial design offers nothing more than is necessary to display the time.