replicas de relojes
replicas de relojes splash
Publicado por admin o 7 June 2011

Presidente: D. Manuel Abelleira Argibay  presidente.pontevedra@colexiodearquitectos.org
Tesoreira: Dña. María Pierres López tesorera.pontevedra@colexiodearquitectos.org
Secretario: D. Wenceslao López Velasco secretario.pontevedra@colexiodearquitectos.org
Podedes contactar directamente coa Xunta Directiva a través da seguinte dirección de correo:
xd.pontevedra@coag.es

 

Esta vendo Argentina

Casa View, Kentucky Club de Campo, Rosario - Arxentina

Escrito por mpierres o 4 October 2009

Situada nas aforas de Rosario -na paisaxe pampeana arxentino- a Casa View está deseñada a partir das posibilidades e as limitacions de novos usos residenciais en áreas tradicionalmente rurais.

O solar de 2113 m2 ten unha privilexiada posición periférica en esquina fronte a un gran monte de eucaliptos.

A casa concíbese como un obxeto sensible posado na chaira; posee unha lóxica propia pero é capaz de informarse e relacionarse coas características específicas do lugar.

Está condicionada por dous desexos contradictorios:

1. establecer relacions entre os espacios interiores domésticos e a escala da paisaxe.

2. lograr condicions de privacidade visual con respecto a futuras casas veciñas.

A percepción da paisaxe circundante organiza o programa como unha sucesión de espacios continuos nunha espiral ascendente de 360° que acompaña o desenrolo do horizonte. Estes espacios conforman unha masa compacta de dous niveis con unha pisada pequena sobre o solo. A complexidade formal e tectónica da casa resulta da repetición de catro erosións xeométricas alternadas en cada cadrante da masa que reforzan o sentido rotacional do proxecto e colaboran tamén coas demandas tectónicas da envolvente de formigón. En estes vértices, a masa comprímese cara abaixo ou ben despega do solo, percibíndose como leve ou pesada a medida que se  rodea.

As fachadas son unha sucesión dinámica de superficies continuas e desxerarquizadas onde cada plano de fachada vaise transformando sucesivamente en principal e deixa ver superficies oblicuas que anticipan a fachada seguinte.

Como resultado de enmarcar as mellores vistas do paisaxe e prever a ubicación de futuras casas veciñas as aberturas toman unha disposición rotacional e alternada, comenzando coa galería de acceso en planta baixa cara o oeste, e culminando na ventá da habitación principal que mira cara o leste e cara o monte de eucaliptos. Na definición das aberturas tamén se tivo en conta a reducción de demandas enerxéticas ao controlar seu receso con respecto a fachada, facilitar ventilacions cruzadas e proveer luz natural. Ao variar en orientación, altura e profundidade, cada abertura captura un tipo de luz e visión distinta da paisaxe, proporcionando unha variedade de relacions entre interior e exterior.

Interiormente, a sucesión de operacions formais e o encuadre das aberturas causan impresions volumétricas e visuais que tensan o espacio no sentido da circulación e conforman unha paisaxe interior continuo de superficies, vistas e efectos lumínicos.

A cáscara de formigón exterior construiuse utilizando técnicas locais -habituais na construcción de silos- e a súa terminación rústica expon as marcas da súa execución. En contraste, o interior da casa é delicado e suave. Os pisos graníticos pulidos da planta baixa se distinguen das paredes e ceorrasos só pola súa reflectividade. Os marcos de aluminio anodizado negro enmarcan os tonos verdes e azuis da paisaxe, que contrastan coa atmósfera interior e a tinguen levemente. Nos espacios máis íntimos da planta alta os pisos cúbrense con madeira de Lapacho, creando un novo contraste coas paredes e ceorrasos.

Como culminación do recorrido da casa, unha escaleira exterior de formigón conduce a un mirador panorámico na terraza dende onde a paisaxe circundante se redescubre na súa totalidade, dende unha nova altura.

 

Casa View

Ubicación: Rosario, Argentina (Kentucky Club de Campo)

Proyecto: 2004-2005

Construcción: 2006-2009

Superficie del Terreno: 2113 m2

Superficie Cubierta: 296 m2

Superficie Semi Cubierta: 65 m2

Proyecto: JOHNSTON MARKLEE + DIEGO ARRAIGADA ARQUITECTO

Arquitectos: Diego Arraigada, Mark Lee, Sharon Johnston

Colaboradores: Juliana Esposito , Jeff Adams, Pablo Gamba, Nazarena Infante, Nadia Carassai, Anne Rosenberg, Anton Schneider

Cliente: Lucas Ma

Ingeniero Estructural: Ing. Gonzalo Garibay

Empresa Constructora: MECSA , Ing. Gustavo Micheletti

Materiales:

Exterior de hormigón visto de tablas.

Carpinterías de aluminio anodinado negro.

Interiores de yeso artesanal.

Pisos de hormigón llaneado y mosaicos graníticos pulidos.

Madera de Lapacho.

That lineage can be seen in the Rolex Oyster fake watches Perpetual's straightforward and practical design. Legibility is cheap ralph lauren shirts strong and the dial design offers nothing more than is necessary to display the time.